Milföy Çanağında Tavuk

Milföy Çanağında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 kare milföy
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 8-9 adet mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

Milföy Çanağında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya biraz yağ ekleyip tavukları soteleyelim.
  2. Soğanları ve mantarları ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edelim.
  3. Ardından biberleri ekleyelim.
  4. Biberlerde biraz sotelendikten sonra salçayı ekleyip kavuralım.
  5. En son baharatlarını da ekleyip bir tıp daha karıştırdıktan sonra ılımaya bırakalım.
  6. Milföy karelerinin dört kenarından keselim.
  7. Her kenarı birbirinin üzerine gelecek halde katlayıp çanak formu verelim.
  8. İçlerine ılıyan harcı hisse edip evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırına verelim.
  9. Bu sırada beşamel sosunu hazırlayalım.
  10. Tavaya tereyağını alıp eritelim.Unu ekleyip kavuralım.
  11. Sütü ekleyelim ve bir yandan süratlice karıştırmaya devam edelim ki topaklanma olmasın.
  12. En son tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatalım.
  13. Milföyler pişince fırından alalım.
  14. Üzerlerine hazırladığımız sostan dökelim.
  15. Son olarak peynir rendesi ekleyip tekrar fırına verelim.
  16. Peynirler eriyip hafif kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun.

Milföy Çanağında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Misafir Sofralarınıza Çok Yakışacak Yeni Nesil Karnıyarık
Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar)
Sarımsaklı Ekmek
Mısır Ekmeği (Meşhur Balıkçının Birebir Aynısı)
Patates Dolması
Şeftalili Ters Kek
Hdabla | © 2025 |