Glutensiz Havuçlu Kek

Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 orta uzunluk havuç rendelenmiş
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı pirinç unu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası

Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri tuzu ekleyip çırpıcıda köpürtüyoruz.
  2. Bu ortada rendelenmiş havucu mısır nişastası, ceviz rendesi, tarçın, kabartma tozu ve toz vanilya ile karıştırıyoruz.
  3. Yumurta köpürünce mikserin başlığını hamur yoğurma başlığı ile değiştirip ayçiçek yağını ve sütü ekleyip en düşük bölümde karıştırıyoruz.
  4. 2 su bardağı pirinç ununu azar azar ekleyerek hamura yediriyoruz.
  5. Havuçlu karışımı da hamura ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  6. Şimdi 20dk kabartma tozunun etkinleşmesini bekleyeceğiz.
  7. Hamuru kalıbınıza tepeleme dökün (kekin üzerini ceviz kırıntıları ile süsleyebilirsiniz).
  8. 180 derecede üstü kızarıncaya kadar orta-alt düzeyde pişirin.

Havuçlu kekiniz hazır afiyet olsun.

Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Mercimek Çorbası
Taş Kadayıf
Ekmek Pizza
Makarnanın En Lezzetli Versiyonu
El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek
Cevizli Tarçınlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |