Glutensiz Havuçlu Kek

Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 2 orta uzunluk havuç rendelenmiş
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı pirinç unu
- Yarım su bardağı mısır nişastası
Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri tuzu ekleyip çırpıcıda köpürtüyoruz.
- Bu ortada rendelenmiş havucu mısır nişastası, ceviz rendesi, tarçın, kabartma tozu ve toz vanilya ile karıştırıyoruz.
- Yumurta köpürünce mikserin başlığını hamur yoğurma başlığı ile değiştirip ayçiçek yağını ve sütü ekleyip en düşük bölümde karıştırıyoruz.
- 2 su bardağı pirinç ununu azar azar ekleyerek hamura yediriyoruz.
- Havuçlu karışımı da hamura ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Şimdi 20dk kabartma tozunun etkinleşmesini bekleyeceğiz.
- Hamuru kalıbınıza tepeleme dökün (kekin üzerini ceviz kırıntıları ile süsleyebilirsiniz).
- 180 derecede üstü kızarıncaya kadar orta-alt düzeyde pişirin.
Havuçlu kekiniz hazır afiyet olsun.
Glutensiz Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





