Üç Kaşık Tatlısı

Üç Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 tepeleme kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Süt şerbeti için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Üç Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı toz şekeri derin bir kaba alalım köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından sırasıyla sıvı yağ,süt,un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış borcama karışımı dökelim.
- 180° ısıtılmış fırında 20 dk. Pişirelim.
- Şerbeti için oda ısısındaki süte şekeri ekleyelim yeterlice karıştırarak eritelim.
- Pişen keki fırından alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra.
- Hazırladığımız süt şerbetini üzerine yavaş yavaş gezdirelim şerbetini süratlice çekecektir. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra istediğimiz formda süsleyip servis yapalım.Afiyet olsun 🙋♀️❣️🌸.
Üç Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






