Dolgulu Köfte (Videolu)

Dolgulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 500 gram tavuk göğsü
- 500 gram kıyma
- 1 tane yumurta
- 1 kase köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı tuz
İç dolgusu için;
- 500 gram böbrek yağı
- Bir kaç kol maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı reyhan otu
- 1 çay kaşığı baharatlar
Üzerine;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Dolgulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce köftelik bulgurumuzu yoğurma kabına alalım üzerine tıpkı kase ölçüsünde kıyma ve mutfak robotundan geçirdiğimiz tavuk göğsünü ekleyelim.
- 1 tane yumurta ve bir yemek kaşığı tuz ekleyerek yoğuralım ,bu karışımın daha süratli kıvam alması için mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
- Geçirdikten sonra tekrar uygunca yoğrulması gerekiyor.
- İç harcı için böbrek ya mutfak robotundan geçirelim, içerisine maydanoz ,baharatlar ve iki yemek kaşığı reyhan otu ekleyerek küçük toplar haline getirelim ve mümkünse bir gün evvel soğukta dondurucuda bekletelim.
- Yoğurmuş olduğumuz bulgurlu hamurdan ceviz büyüklüğünde açalım, içerisine böbrek yağını koyalım ve içli köfte üzere yuvarlayalım fazlalık kısımlarına alalım.
- Bol su ile form vermeye çalışalım.
- Diğer yandan küçük içi boş köfteler yapalım sıvı yağ eklediğimiz tenceremize bir yemek kaşığı domates salçası ekleyelim .
- Üzerine su ekleyelim ve kaynadıktan sonra tuzunu ekleyerek birinci evvel küçük köfteleri 5 dakika öncesinde pişirelim.
- Daha sonra başka köfteleri atalım piştikten sonra servis edebilirsiniz öteki bir formül olarak sıcak suda haşlayalım ve süzerek tabağı alalım .
- Üzerine kızdırdığımız tereyağında kırmızı toz biberi gezdirelim..

Dolgulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




