Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
200 ml bardak ölçüsü ile
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tutam karabiber
- 4-5 yemek kaşığı limon suyu
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 3-4 adet taze soğan isteğe bağlı
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri güzelce yıkayıp geniş bir tencereye alın üzerine üç su bardağı su ek edip orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatın üzerine bulguru ek edip güzelce karıştırın kapağını kapatıp 20 dakika kadar bekletin.
- Soğanı küçük küçük doğrayın uygun bir tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın, üzerine soğanları ek edip kavurun .
- Üzerine salçaları ekleyip kavurun, baharatları ekleyip karıştırın ve mercimeğin üzerine ek edip karıştırın.
- Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince elinizle yeterlice yoğurun elinizle sıktığınızda form alıyorsa olmuş demektir.
- Üzerine limon suyu ince doğranmış taze soğan ve maydanozları ek edip tekrar güzelce yoğurun.
- Küçük kesimler koparıp avuç içinde sıkıp köfte halini verip servis tabağına alıp marul yaprakları ile servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











