Ispanaklı Nohut Cipsi

Ispanaklı Nohut Cipsi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tutam ıspanak
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
Ispanaklı Nohut Cipsi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyalleri blendıra alıyoruz ,zeytinyağını denetimli dökelim çokta cıvık olmasın.
- Sıkma aparatına harcımızı yerleştirip yağlı kâğıt serili tepsiye sıkıyoruz.
- 180 derecede alt üst ayarda üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan 15 dk sonra çıtır oluyor. Birinci çıktığında yumuşak oluyor.
- 1 gün sonra yiyeceğinizde yumuşamış olursa 6 dk eirfryer da ısıtarak tekrar çıtırdatabilirsiniz.
Ispanaklı Nohut Cipsi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
