Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin ( yumuşak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yarım su bardağı kadar pudra şekeri
Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekerini yoğuralım.
- Üzerine nişasta ve unu ek edelim düzgünce yoğuralım zira hamur parçalanacaktır.
- Hamur kolay hal alan yumuşak bir hamur olmalı unu denetimli biçimde ek edelim.
- Güzelce yoğurduktan sonra form verirken hamuru ikiye bölüp rulo formuna getirelim.
- Sağ, sol ve üst kısmına çatal ile biçim verip keselim.
- Hazırladığımız kurabiyeleri tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında birinci olarak 15 dakika.
- 150 derece pişirdikten sonra 100 dereceye çekelim 5 dakika da o formda pişirelim.
- Fırından çıkaralım. Fırından çıkan kurabiyeler yumuşak kıvamda olacaktır. Ilındığı vakit pudra şekeri serpelim.Kurabiyemiz hazırdır. Afiyet olsun 😋.
Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






