Fırında Patates Püreli Mantar Sote

Fırında Patates Püreli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Püresi için:
- 5-6 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
Dolgusu için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 300-350 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 2 diş sarımsak (veya ½ tatlı kaşığı sarımsak tozu)
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı köri
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
Fırında Patates Püreli Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler haşlanır ve sıcakken ezilirler.
- İçerisine süt, yağ ve baharatlar eklenerek uygunca karıştırılır ve kenara alınır.
- Tavaya yağ konulur.
- Soğan, sarımsak ve biberler sotelenir.
- Ardından minik doğranmış mantar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- En son köri ve soya sosu eklenerek birkaç dk daha pişirilir, ocaktan alınır.
- Küçük kare borcamın tabanı yağlanır.
- Üzerine patatesin yarısı konulur.
- Onun üzerine tüm mantarlı harç dökülerek eşit bir biçimde yayılır.
- En son kalan patates borcama konulur.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında alt-üst ayarda pişmeye bırakılır.
- Pişmeden 5 dk evvel fırından alınıp kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırına verilir.Afiyet olsun 😇.
Fırında Patates Püreli Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


