Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet sıkmalık portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı süt

Sos için :

  • 1 sıkmalık portakal
  • 1 yemek kaşığı şekeri

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 adet portakalı güzelce yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.
  2. Yumurta ,şeker ve sıvı yağı ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
  3. Pürüzsüz hale gelince un, kabartma tozu, vanilin ve sütü ekleyip mikser ile karıştırıyoruz.
  4. 180 derece de evvelden ısıtılmış fırına sürüyoruz.
  5. Üzerine sos; yapmak isterseniz 1 portakalı sıkıp içine 1 yemek kaşığı şekerle sos yapıp kek soğuduktan sonra üzerine dökebilirsiniz.
  6. Süslemek için ise portakal rendesi ve çikolata sosu kullanılabilir.

Afiyet olsun 🩷

Not:portakalları sıkmalık kullandım katiyetle acılık olmadı denemenizi tavsiye ederim 🌸.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatası
Kabarcık
Patatesli Saç Böreği
Tuzlu Kurabiye
Soğan Yahnisi
Sade Kek
Hdabla | © 2025 |