Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili)

Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak basmati pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 büyük soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü / badem
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tarçın
  • Yarım kg kuşbaşı et

Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etlerimiz az yağ ile kavrulur kısık ateşte pişmesi beklenir.
  2. Bol soğan sarımsak ve ince ince kesilmiş havuçlar kavrulur.
  3. 1 su bardağı basmati pirinç eklenerek üzerine suyu eklenir. ( basmati suyu seven bir pirinçtir 1 bardağa yaklaşık 3 -3. 5 bardak su çekti benim pirinçim)
  4. Baharatlar da eklenerek pilavımız pişirilir.
  5. Dilerseniz pisen kavurma içerisine eklenerek karıştırılır, dilerseniz kavurma orta kısmına eklenir ve afiyetle yenir.

Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası
Sucuk İskender
Çilekli Ballı Kefir( 12+ Ay)
Ispanaklı Krep
Ekşili Sulu Köfte
Zeytinyağlı, Bezelyeli, Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet