Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili)

Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak basmati pirinç
- 1 adet havuç
- 1 büyük soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü / badem
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Tarçın
- Yarım kg kuşbaşı et
Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etlerimiz az yağ ile kavrulur kısık ateşte pişmesi beklenir.
- Bol soğan sarımsak ve ince ince kesilmiş havuçlar kavrulur.
- 1 su bardağı basmati pirinç eklenerek üzerine suyu eklenir. ( basmati suyu seven bir pirinçtir 1 bardağa yaklaşık 3 -3. 5 bardak su çekti benim pirinçim)
- Baharatlar da eklenerek pilavımız pişirilir.
- Dilerseniz pisen kavurma içerisine eklenerek karıştırılır, dilerseniz kavurma orta kısmına eklenir ve afiyetle yenir.
Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


