Fasülye Diplesi

Fasülye Diplesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1000 gram taze fasulye ( küçük doğranmış)
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- 2 çay bardağı sıcak su
- Servis için süzme yoğurt
Fasülye Diplesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye zeytinyağını koyun, soğan ve sarımsakları yavaşça kavurun.
- Salçayı, baharatları, domatesi ekleyip karıştırın.
- Üzerine küçük küçük doğradığınız fasulyeleri ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Fasülyeler çok az yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra üzerine pirinç ve sıcak suyu gezdirin.
- Kapağı kapalı biçimde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra yoğurt ile servis edin.Afiyet olsun!.
Fasülye Diplesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









