Fırında Kabak Karnıyarık

Fırında Kabak Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 200 gr kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Nane
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Fırında Kabak Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların kabuğunu soyup yıkayalım.
  2. Ortadan ikiye bölüp içlerini çıkaralım.
  3. Kabakları yıkayıp borcama sıralayalım.
  4. Daha sonra içini hazırlayalım.
  5. Kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı doğrayalım.
  6. Pirinci yıkayıp ek edelim.
  7. Maydanoz doğrayıp baharatlarınıda koyup karıştıralım.
  8. Uzun köfteler yapıp kabakları ortasına koyalım sosu için sıcak suyu ve yağını ek edip karıştıralım.
  9. Borcamın yanından hakikat yavaşça sosunu ekleyelim.
  10. Üzerlerinede kaşıkla salçalı sosdan dökelim.
  11. Yağlı kağıdı ıslatıp sıkalım.
  12. Kabakların üstünü örtüp 200derece fırında pişirelim. Afiyet olsun🤩.

Fırında Kabak Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sahur Sofram
Beşamel Soslu Mantar
Gırniş (Çerkez Yemeği)
Dubai Güllaç
Gül Tatlısı
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet