Yoğurt Mayalama

Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg süt
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye alalım kaynayan sütün altını kısalım ve en az 45 dakika pişirelim.
  2. Pişen sütü soğumaya bırakalım.
  3. Kaseye yoğurt tuz ve şekeri alıp karıştıralım.
  4. Soğuyan süte ekelim ve tıpkı istikamete yanlışsız karıştıralım.
  5. Yoğurt kapını güzelce bir saralım bir gece oda sıcaklığın da bekletelim.
  6. Dolabta bir gün bekletelim.Afiyet olsun.

Yoğurt Mayalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Biberli Börülce Salatası
Balon Gibi Şişen Yufka
Ayran Aşı Çorbası
Kaymaklı Kurabiye
Çakallı Menemeni
Ispanaklı Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |