Zeytinyağlı Pancar Mezesi

Zeytinyağlı Pancar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kırmızı pancar
- 2 adet kuru soğan
- 1 küp şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
- 1 portakal suyu (opsiyonel)
Kavurmak için ;
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
Zeytinyağlı Pancar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarlar soyulur ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlanir. ( yirmi dakikada lakin yumuşadı. ).
- Zeytinyağında soğanları ve isteğe nazaran sarımsak da ekleyerek kavuralım.
- Haşlanmış doğranmış pancarları da ekleyelim.
- Karıştıralım üstteki ölçüde tuz şeker atalım.
- Ocağı söndürüp limon suyunu ekleyip karıştıralım.
- Soğuk servis daha hoş oluyor evvelden dinlendirirseniz kusursuz olur. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Pancar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

