Kabak Falafel

Kabak Falafel Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk kabak
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tutam dereotu
- 7-8 kaşık tam buğday unu( ben un olarakta nohut unu kullandım nefis oluyor ve tok tutuyor)
- Tuz
- Dilediğiniz baharatlar
Kabak Falafel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mutfak robotuna haşlanmış nohut, rendelenmiş suyu sıkılmış kabak, kapya biber ve baharatları alıp pürüzsüz olacak formda çekelim.
- Daha sonra içine başka gereçleri ekleyelim.
- Kıvam almazsa unu denetimli arttırabilirsiniz.
- Yuvarlayıp form verip 190 derece fırında 15-20 dk ortasında denetimli pişirelim.
- Yanına sarımsaklı dereotlu süzme yoğurt ile sos hazırlayıp tüketebilirsiniz.Afiyet olsun 😊.
Kabak Falafel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
