Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3.5 su bardağı un (ama unun özüne nazaran değişiyor kıvamı biraz cıvık olursa ekleyebilirsiniz)

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, sıvı yağ, nişasta, hindistan cevizi, pudra şekeri bir kaba alalım ve margarin bütün gereçler ile birleşene kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek kabartma tozunuda ekleyelim kulak göğsü kıvamından biraz sert oluncaya kadar yoğuralım.
  3. Şekli için;Portakal boyutunda yuvarlak kesimlere ayıralım ve daha sonra silindir formu verelim bir çatal ile üzerine bastırarak hal verelim ve istediğiniz boyutlarda keselim siz isterseniz farklı hallerde yapabiliriz.
  4. 200 dereceli fırında 15-20 dk pişirelim soğuduktan sonra pudra şekerini üzerine serpelim.
    AFFİYET OLSUN

Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cream Puf
Şehriye Çorbası
Orman Meyveli Kap Kek
Kaşarlı Patatesli Köfte
Falafel
Görünüşü Farklı Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |