Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye

Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 60 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
  • 1 büyük su bardağı un

Bulamak için:

  • Toz şeker
  • Pudra şeker

İçi için:

  • Bitter fındık kreması

Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ eritilir,şeker ve vanilin ile karıştırılır, yumurta eklenir ( karışımın ılık olmasına dikkat edin ki yumurtalar pişmesin )
  2. kakao,kabartma tozu, un eklenir ve kurabiye hamurundan daha yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Streçle kapatılıp bir – bir buçuk saat buzdolabında dinlendirilir.
  4. Bitter fındık kremasından çay kaşığı ile yağlı kağıt üzerine kesimler koyup buzdolabında bekletilir.
  5. Hamurdan cevizden daha büyük kesimler alınıp içine fındık kreması koyup yuvarlanır, evvel toz şekere, sonra pudra şekere batırılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış alt- üst ayar fırında 180 derecede 10 – 12 dakika pişirilir. ( soğudukça sertleşir fazla pişirmeyin ).
  7. Evimizin sevilen kurabiyesidir sıkça tüketilir ve metal kutuda saklanabilir.Afiyet olsun!.

Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Limonata
Ganajlı Magnolia Tarifi (Yumurtasız)
Sebzeli Misket Köfte
Meyveli Damla Çikolatalı Muffin
5 Dakikada Hazır Pide Tarifi
Profiterol Tarifi
Hdabla | © 2025 |