Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye

Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 60 gram tereyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
- 1 büyük su bardağı un
Bulamak için:
- Toz şeker
- Pudra şeker
İçi için:
- Bitter fındık kreması
Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ eritilir,şeker ve vanilin ile karıştırılır, yumurta eklenir ( karışımın ılık olmasına dikkat edin ki yumurtalar pişmesin )
- kakao,kabartma tozu, un eklenir ve kurabiye hamurundan daha yumuşak bir hamur elde edilir.
- Streçle kapatılıp bir – bir buçuk saat buzdolabında dinlendirilir.
- Bitter fındık kremasından çay kaşığı ile yağlı kağıt üzerine kesimler koyup buzdolabında bekletilir.
- Hamurdan cevizden daha büyük kesimler alınıp içine fındık kreması koyup yuvarlanır, evvel toz şekere, sonra pudra şekere batırılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış alt- üst ayar fırında 180 derecede 10 – 12 dakika pişirilir. ( soğudukça sertleşir fazla pişirmeyin ).
- Evimizin sevilen kurabiyesidir sıkça tüketilir ve metal kutuda saklanabilir.Afiyet olsun!.
Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








