Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet iri havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 4-5 su bardağı kadar su (isteyen bir iki kepçe kadar et suyu ekleyebilir)
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Pulbiber

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğan ve sarımsak doğranıp yağda kavrulur.
  2. Soğan kavrulurken havuç ve patatesleri küp küp doğrayaım.
  3. Kavrulan soğana evvel salça, akabinde doğradığımız havuç ve patatesi ekleyip karıştıralım.
  4. Salça kavrulunca üzerine evvelce yıkadığımız mercimeği ekleyelim bir iki karıştırdıktan sonra üzerine suyumuzu ekleyelim (4 bardak su ek edelim evvel. Piştikten sonra yoğunlaşırsa tekrardan ilave ederiz).
  5. Ben düdüklü tencerede pişirdim 15 dk da pişti.
  6. Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim.
  7. Ardından tuzunu nane ve pulbiberini ekledikten sonra karıştıralım bir taşım kaynatılır ve çorbamız hazır.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı Menüsü
Un Helvası (Tam Ölçülü)
Havuçlu Pasta
Spoonful Tatlısı (Kaşık Tatlısı)
Çiğ Nohutla Falafel
Kalpli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |