Kakaolu Ve Sade Kek

Kakaolu Ve Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı süt

Kakao kısmı için;

  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı

Kakaolu Ve Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım beyazlaşan yumurta ve şekere, süt sıvı yağ ekleyip tekrardan çırpalım karışıma vanilya kabartma tozu un ek edip karıştıralım.
  2. Yağladığımız kek kalıbımıza fıstıkları gezdirelim hazırladığımız hamuru kek kalıbına yarısını dökelim karıştırma kabında kalan sade hamura kakao ve sütü ekleyip tekrardan karıştıralım.
  3. Hazırladığımız kakaolu hamuruda sade hamurumuzun üzerine dökelim kürdan yardımıyla karıştırıp üzerine fıstıkları gezdirin.
  4. 180 derecede ki fırında pişmeye bırakalım afiyet olsun 😋❤️

Kakaolu Ve Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kızartması
5 Dakikada Lavaş Pizza
Kayseri Ketesi
Karaköy Poğaçası
2 Kişilik Muhallebi Tarifi
Kekikli Çörek (Hatay Usulü )
Hdabla | © 2024 |