Ayva Reçeli

Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 3 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- Ayva çekirdekleri
- 3 su bardağı su
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Rengi ile kokusuyla mis üzere ayva reçelimizin imaline başlıyoruz ayvalarımızı soyup elma dilimi doğruyoruz, içindeki çekirdeklerini de ayırıyoruz .
- Sonradan içine koyacağız renk vermesi için ondan sonra küp küp doğrayıp bir kaba su koyup içine ek ediyoruz .Kararmamaları için.
- Suyunu süzüp tenceremize ayvalarımızı alıyoruz üzerine şeker ilave edip 2 saat bekletiyoruz .
- Şekerin erimesi için ondan sonra tenceremize ocağa alıyoruz ayva çekirdeklerini 3 bardak içme suyunu ek ediyoruz.
- Kısık ateşte 1-1,5 saat pişirmeye bırakıyoruz, pişmeye 10 dakika kala limon tuzumuzu da ek edip sıcak sıcak kavanozlarımıza koyup ağzını sıkı kapatıyoruz, yapacaklara afiyet olsun.
Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






