Kahveli Keşkül

Kahveli Keşkül Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için;
- Yarım paket kedi dili
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı granül kahve
Muhallebi için;
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 4/5 yemek kaşığı ince çekilmiş çiğ badem
- 4/5 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzerine;
- Tarçın
Kahveli Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bademleri ıslatalın sıcak suda 15 dakika bekleterek kabuklarını soyup rondadan geçirin.
- Tencereye atıp üzerine şeker, nişasta ,hindistan cevizli ve süt ek edilerek karıştırıp ocağa alalım.
- Karıştırarak kaynatalım.
- 1 yemek kaşığı margarin ekleyerek öbür hazırladığımız süt granül kahveli karışıma kedi lisanlarını bastırarak kasenin tabanına koyalım.
- Üzerine muhallebiden dökelim, muhallebi bitene kadar birebir süreci yapalım, üzerine tarçın serpelim afiyet olsun.
Kahveli Keşkül Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




