Yılbaşı Pastası

Yılbaşı Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 100 gram şeker
- 50 ml ayçiçek yağı
- 50 gram tereyağı
- 350 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- Kreması
- 4 yarım şeftali konservesi ( ben kendim yapıyorum tarihlerinde bulabilirsiniz)
- 400 ml süt
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 200 ml krema
- File badem
Yılbaşı Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta şeker ayçiçek yağı ve vanilyayı çırpın, tereyağı ekleyin ve karıştırın üzerine un, kabartma tozu ekleyip, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin.
- Mandalina büyüklüğünde hamur ayırın buzluğa atın kalan hamuru incecik açıp, kelepçeli kalıba kenarlarıda yüksek olacak formda yayın.
- Diğer tarafta kremayı hazırlayın krema hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyun kıvam alana kadar karıştırarak pişirin, kenara alın soğuyunca kremayıda koyup, çırpın üzerine küp küp doğradığınız şeftalili ekleyip, hamurun üzerine yayın.
- Buzluktaki hamuruda çıkarıp, üzerine rendeleyin file bademleride serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 25 30 dk pişirin soğuyunca pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yılbaşı Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








