Tuzsuz Nafiye

Tuzsuz Nafiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 2 yumurta sarısı (akı üzeri için ayrılacak )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzerine;
- Yumurta akı
- Susam
Tuzsuz Nafiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabının içerisine margarin ve şekeri alalım bunları güzelce karıştıralım.
- Daha sonra sıvı yağ üzeri için ayırdığınız iki tane yumurtanın sarısını ekleyelim.
- Elma sirkesi ve tuzu ekledikten sonra güzelce karıştıralım evvelden elediğimiz unu 1 paket kabartma tozunu ekleyelim bunları da güzelce karıştıralım unu denetimli bir halde ekleyelim bu.
- Tarifi için toplamda 2 buçuk su bardağı un kullandım .
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparalım uzunlamasına bir parmak kalınlığında form verelim.
- Önce yumurta akına daha sonra susama bulayalım, tepsimize yerleştirelim.
- Tüm kurabiyelerimizin biçimini verdikten sonra bir bıçak yardımıyla verev biçimde üzerine bir çizik atalım.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında altı kızarana kadar pişirelim.
Tuzsuz Nafiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








