Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz)

Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 şekerli vanilin
- 1 pk kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü şekilde)
İç harcı için:
- 3 adet elma
- Yarım yemek kaşığı toz tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı ile başlayalım elmalarımızı soyalım rendeleyelim ,bir tavaya alalım üzerine bir çay bardağı şekeri ilave edelim ve pişirmeye başlayalım .
- Elmalar düzgünce pişirelim ,elmalar yumuşamaya başladıktan sonra yarım yemek kaşığı toz tarçını ekleyelim .
- İç harcını piştikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Kurabiyenin hamuru için un hariç bütün materyalleri bir kaba alalım ve yeterlice karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra denetimli bir biçimde unu ek edelim, hamur kulak göğsü kıvamında olacak 4 su bardağı koydum ben.
- Hamuru yoğurduktan sonra küçük küçük modüllere ayıralım ve fotoğraftaki üzere iki yağlı kağıt ortasında şekillendireceğiz diğer türlü olmuyor zira yapışıyor .
- Yuvarlak halde açalım ,yağlı kağıt ortasında bıçakla bir yanını 4-5 kesik atadım ve iç harcını bir ucuna koyarak saralım.
- Tepsiye dizdikten sonra fırına atalım 180 derecede pişecek afiyet olsun.
Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



