Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tuzsuz yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 sarısı ayırıyoruz üzerine sürmeye)
- Çekilmiş 1 çay bardağı ceviz
- Aldığı kadar un (yumuşak hamur elde edeceğiz)
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2 su bardak şeker
- 3 su bardağı su
- Limon damlatıyoruz
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı evvelden çıkarıp yumuşamasını sağlıyoruz ( ben mikrodalgada yumuşatıyorum).
- Tereyağ ,sıvı yağ ,yumurta, unu, kabartma tozunu karıştırıyoruz.
- Son olarak iri çekilmiş cevizi ekliyoruz.
- Büyük tepsimize form verip diziyoruz.
- Nihaleye bastırıp form veriyoruz (nihale fotoğrafta mevcut).
- Üzerine yumurta sarısını sürüp ısınmış fırınada pişiriyoruz.
- 200 derece fırında kızarmasını bekliyoruz ben esmer sevdiğim için biraz fazla tutuyorum.
- Şerbetini hazırlıyoruz su ve şekeri 15 dk kaynatıyorum, limon damlatım kapatıyorum.Şerbet soğuk olmalı.
- Fırından aldığımız tatlıyı 3 dk bekletip şerbetini ekliyoruz. Afiyet olsun.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

