Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı ya da margarin
- 1,5 bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 4 adet yumurta
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 4yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket kremşanti
Üzer için;
- 100 ml krema
- 80 gr çikolata
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce hamurunu hazırlamak için bir tencereye yağı ve suyu alalım ve yağ eriyene kadar bekleyelim.
- Un ve vanilyayı ekleyerek kısık ateşte hamurumuzu bütün hale getirelim.
- Hamurumuz homojen kıvama gelince kenara alıp 5-10 dk soğumaya bırakalım ve sonrasında yumurtaları teker teker ekleyerek karıştıralım.
- Hazır olan hamurumuzu sıkma torbasına alalım ve parmak boyutunda tepsiye sıkalım.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim.
- Kremamız için kremşanti hariç bütün materyalleri tencereye alarak karıştıralım.
- Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kıvam aln kremamızı kenara alalım ve üstünü örterek 10dk soğumaya bırakalım.
- Sıcağı giden kremamıza kremşantisini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Soğuyan ekler hamurumuzun ortalarını keserek kremamızla dolduralım.
- Üzerine ister benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayla süsleyelim, istersekte birebir benmari metoduyla kremanın içinde çikolatalarımızı eriterek oluşturduğumuz çikolata sosuyla süsleyelim.
- Ben sosun üzerine fındık da kullandım. Afiyet olsun 😊.
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

