Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Üzüm yaprağı (yazın yaptığımız konserve üzüm yaprağı kullandım)
İçi için;
- 5 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
- 1 orta uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Nar ekşisi
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç için pirinçleri yıkıyoruz.
- Üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve maydanozu ekliyoruz.
- Sonra salça, baharatlar,sıvı yağ ve nar ekşisi ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Kavanozdan aldığım üzüm yapraklarının sularını elimde sıkıp tek tek ayırdım sonra bir tepsiye düz bir halde yerleştirip 1 çay kaşığı kadar iç koyup sardım.
- Hepsine birebir süreci uygulayıp bitiriyoruz.
- Tencereye dizip üstüne birkaç kesim dilinlenmiş limon koyuyoruz.
- Üstüne 1 yada 1-5 yk tuz serpip 1 çay bardağı kadar yağı da döküyoruz.
- Sarmaların üstüne çıkacak kadar sıcak kaynar suyu ekleyip ağzını kapatıp kaynatıyoruz.
- Kaynayınca kapağını yarı açıp 1 saat yada 40 dk pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:).
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






