Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek

Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar tam buğday unu

Fırıncı șifası için;

  • Yarım tatlı kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su (pișirip soğutuyoruz)

Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri kuru yer kalmayacak halde karıştırıp 30 dk dinlendirelim.
  2. 30 dk sonra 1 er saat ortayla 2 sefer yoğuralım.
  3. Daha sonra üzerini kapatıp hamur iki katına çıkana kadar dinlendirelim.
  4. 7 eşit bezeye bölüp çiçek formunda tepsiye dizelim.
  5. Tepsi mayası olduktan sonra üzerine hazırladığımiz fırıncı şifasını sürüp 210 derecede ısınmış fırında 15 dk buharla birlikte 200 derecede 15-20 dk buharsız pişirelim.

Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İkinci Gün İftar Yemeği
Yoğurt Salatası
Kıymalı Ispanak Yemeği
Muffin (Kabarması Garanti, Tam Tutan Tarif)
Fit Çilekli Pasta
Lahmacun Tarifi
Hdabla | © 2025 |