Buzluk İçin Börek Tarifi (Videolu)

Buzluk İçin Börek Tanımı İçin Malzemeler

Peynirli harç için:

  • 1 paket yağlı peynir
  • 250 gr lor peyniri

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 kilo yufka

Buzluk İçin Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle harcı için peynirleri geniş kaba alalım ve çatalla ezelim.
  2. Ardından sosu için gereçleri bir kaba alalım ve karıştıralım.
  3. Yufkanın tek katını serelim ve sos sürelim akabinde istediğiniz üzere kesin ve ortalara peynirli harç koyup saralım.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye tek tek dizelim.
  5. Daha sonra üzerini kapatıp buzlukta donduralım ve donduktan sonra saklama kabına alalım ve ağzını hava almayacak biçimde kapatalım.
  6. Yapacağınız vakit buzluktan çıkartıp suya tutup tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu sürerek 190 derece fırında kızarana kadar pişirin ,afiyet olsun kanalıma dayanak olmak için abone olmayı unutmayın

Buzluk İçin Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yiyenleri Şaşırtacak Tatlı Kurabiye (Tuzsuz Lorlu)
Tam Buğdaylı El Açması Leziz Makarna Tarifi
Pişmaniye Kurabiye
Bol Peynirli Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi (Videolu)
Köz Patlıcanlı Geleli Kebabı
Çilekli Yoğurt
Hdabla | © 2025 |