Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta akı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket maya
  • 12 su bardağı un
  • Çörek otu
  • Susam

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hazırladığımız hamuru yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz (vaktiniz varsa daha fazla bekletebilirsiniz ).
  3. Mayalanması biten hamurumuzu elimizi hafif yağlayarak mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye alıyoruz.
  4. Tepsileri doldururken fırınınızı 180° ye ayarlayalım ısınsın.
  5. Hepsini yuvarladığımız hamurların üzerine hamur için kullandığımız yumurtaların sarılarını üzerlerine sürüp susam ve çörekotu nu da atıp sıcak fırına yerleştirelim.
  6. 180° de 20 dk pişirelim ( fırınınızın ayarına nazaran degişiklik gösterebilir sıcaklık). Afiyet olsun.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Enfes Sufle
Limonlu Kek (Videolu)
Hurma Kup
Ekler
Tavuklu Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet