Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta akı
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tuz
- 8 yemek kaşığı şeker
- 2 paket maya
- 12 su bardağı un
- Çörek otu
- Susam
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırladığımız hamuru yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz (vaktiniz varsa daha fazla bekletebilirsiniz ).
- Mayalanması biten hamurumuzu elimizi hafif yağlayarak mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye alıyoruz.
- Tepsileri doldururken fırınınızı 180° ye ayarlayalım ısınsın.
- Hepsini yuvarladığımız hamurların üzerine hamur için kullandığımız yumurtaların sarılarını üzerlerine sürüp susam ve çörekotu nu da atıp sıcak fırına yerleştirelim.
- 180° de 20 dk pişirelim ( fırınınızın ayarına nazaran degişiklik gösterebilir sıcaklık). Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



