Tencerede Nefis Etli Patlıcan Yemeği

Tencerede Nefis Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 tane sivri kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 adet kurusoğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı silme domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber ( kendi tercihinize göre)

Sebzeleri kızartmak için;

  • Yeterince sıvı yağ

Tencerede Nefis Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları derin bir kabın içine (fotoğraftaki üzere )doğrayın.
  2. Üzerine bir çay kaşığı tuz atıp karıştırıp biraz bekletip, sudan geçirelim süzgece alalım.
  3. Kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
  4. Biberleride parmak formunda doğrayarak hafif kızartalım.
  5. Kızaran zerzevatları havlu kağıt üzerine alalım.
  6. Eti, 2 yemek kaşığı yağ ile birlikte tavaya alarak, et suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  7. Ardından kuru soğanı ek ederek 1 dakika etle birlikte kavuralım.
  8. Üzerine domates,sarımsak,salçaları ek ederek 2-3 dakika kavuralım. 2 su bardağından biraz fazla sıcak su ekleyip.
  9. Kızartılmış patlıcan ve biberleri ekleyelim.
  10. 10 dakika kısık ateşte pişirelim. Nefis etli patlıcan yemeğimiz hazırdır.

Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun. 🌺🌺🌺.

Tencerede Nefis Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Milföy Mantı
Yeşil Soğanlı Ayranlı Tel Şehriye Çorbası
Etimekli Salata
Fırında Köfte
Ice Latte
Portakallı Bademli Kek
Hdabla | © 2025 |