Kıymalı Börek

Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 3-4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • 1 avuç içi kadar maydanoz

Üzerine sosu için;

  • 2 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından az lor peyniri
  • Yarım şar çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip üzerine küçük yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin üzerine kıymayı ek edip suyunu salıp çekene kadar kavurun baharatlarını ekleyip karıştırın kıymayı fazla kurutmayın.
  2. Ocaktan aldığınız kıymanın üzerine ince doğranmış maydanoz ek edip karıştırıp kenara bırakın soğusun.
  3. Dikdörtgen borcam tepsinin tabanını yağlayın.
  4. Baklava yufkasının birincisini ikiye katlayıp tepsiye yerleştirin üzerine eritilmiş tereyağı sürün bu süreci yufkaların yarısı bitene kadar devam edin.
  5. Üzerine kıymayı ek edip serin üzerine kaşar peyniri serpiştirin.
  6. Tekrar kalan yufkalara birebir süreci yapıp bitirin son yufkayı da yağlayın ve kare kare olacak biçimde kesin.
  7. Sosu için süt yumurta tuz ve karabiber güzelce çırpın içine lor peyniri ek edip karıştırın ve yufkaların üzerine dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin afiyet olsun 😋.

Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersinli Crumble Kek
Kalpli Pasta ( Sade Bir Günün Tadını Çıkarın)
Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Fırında Tahinli Tatlı
Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı
Hdabla | © 2025 |