Kıymalı Börek

Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 3-4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 er çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Pul biber
- 1 küçük kase kaşar peyniri
- 1 avuç içi kadar maydanoz
Üzerine sosu için;
- 2 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından az lor peyniri
- Yarım şar çay kaşığı tuz
- Karabiber
Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip üzerine küçük yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin üzerine kıymayı ek edip suyunu salıp çekene kadar kavurun baharatlarını ekleyip karıştırın kıymayı fazla kurutmayın.
- Ocaktan aldığınız kıymanın üzerine ince doğranmış maydanoz ek edip karıştırıp kenara bırakın soğusun.
- Dikdörtgen borcam tepsinin tabanını yağlayın.
- Baklava yufkasının birincisini ikiye katlayıp tepsiye yerleştirin üzerine eritilmiş tereyağı sürün bu süreci yufkaların yarısı bitene kadar devam edin.
- Üzerine kıymayı ek edip serin üzerine kaşar peyniri serpiştirin.
- Tekrar kalan yufkalara birebir süreci yapıp bitirin son yufkayı da yağlayın ve kare kare olacak biçimde kesin.
- Sosu için süt yumurta tuz ve karabiber güzelce çırpın içine lor peyniri ek edip karıştırın ve yufkaların üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin afiyet olsun 😋.
Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













