Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un (Normal kıvamda bir hamur olacak)
Üzeri için;
- 1 tablet çikolata
- İsteğe bağlı süsleme
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu tüm materyalleri sırası ile karıştırarak olağan kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Bezeledikten sonra 50 dakika mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan bezelerin ortasını yuvarlak bir kapak ile alıyoruz.
- Kızartmak için öncelikle sıvı yağı derin bir kızartma tavasında ya da tenceresinde kızdırın.
- Ardından içerisine hamurları tek tek atarak kızartın. Şayet kullandığınız tencere büyükse birden fazla hamuru bir ortada kızartabilirsiniz.
- Hamurların ön yüzü kızardıktan sonra artlarını da kızartın.
- Her birinin eşit oranda kızarması için yaklaşık olarak 20 saniye boyunca kızartmanız kâfi olacaktır.
- Tüm hamurlar bittikten sonra hamurun içerisinden çıkardığınız yuvarlaklar için de birebir süreçleri uygulayabilirsiniz.
- Son olarak kızarmış hamurları üzerine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağın üzerinde soğuması için bir mühlet bekletin.
- Ardından üstünü erittiğiniz çikolataya batırarak dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

