Latte Pasta

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • Yarim çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • Yarım paket kremşanti
  • 1 paket vanilya

Ganaj için:

  • 1 paket sıvı krema
  • 80 gram beyaz çikolata

Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; yumurta ve şekeri uygun karıştırma kabına alalım ve köpük köpük oluncaya dek çırpalım.
  2. Ardından 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Daha sonra un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip. 1-2 saniye kadar karıştırarak söndürmeden çırpalım. (çok çırpmayın aksi takdirde kekiniz istediğiniz üzere olmaz).
  4. Yağlanmış büyük uzunluk daire borcama kek harcımızı döküp yayalım.
  5. 170 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. (30 dk da pişirdim).
  6. Kek pişerken keki ıslatmak için 1,5 tatlı kaşığı kahveyi ve 2 yemek kaşığı kaynar suyu alalım ve kahve eriyinceye kadar çırpalım.
  7. Ardından 1 su bardağı sütü ekleyip karıştıralım.
  8. Pişen keki fırından alıp birinci sıcaklığının çıkması için 5 dk bekleyelim ve keki ıslatmak için hazırladığımız karışımı üzerine dökelim. Kekimizi dinlenmeye bırakalım.
  9. Kreması için süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu uygun bir tencereye alalım.
  10. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  11. Kaynayıp biraz yoğunlaşınca 1 tatlı kaşığı granül kahveyi ekleyip kahve karışana kadar karıştırıp ocaktan alalım. (ben çabuk soğusun diye öteki bir kaba aldım. ) kabuk tutmaması için orta ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
  12. Ganaj için kremayı uygun bir sos tavasında ocağa alalım. Kaynama noktasına gelince beyaz çikolataları ekleyelim ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştırarak pişirelim. Tüm çikolatalar eriyince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. (yine öbür bir kaba aldım çabuk soğuması için).
  13. Bu ortada ılımış olan kremaya kremşanti ve vanilya ekleyelim. Mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpalım.
  14. Kremayı kekin üzerine  dökelim. Her yeri eşit ve üzeri dümdüz olacak biçimde kaşık yahut pasta bıçağı ile düzgünce yayalım. (krema düzgün olmazsa ganaj da hoş olmayacaktır).
  15. Tamamen soğuyan ganajı da üzerine dökelim ve yayalım.
  16. Üzerine hazır çikolata sosunu düz ve aralıklı çizgiler halinde sürelim.
  17. Kürdan ile çizdiğimiz çizgileri bölecek halde evvel tek bir istikamete çizikler atalım sonra aksisi tarafına. (kafanız karışmasın diye bir aksi bir düz de çizgiler oluşturabilirsiniz. Daha kolay olacaktır;) ).
  18. Ben borcamın kenarını rondodan geçirdiğim  fındıklar ile süsledim. Siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ;).

Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer Poğaça (Börek)
Ev Yapımı Bulyon
Anne Usulü Helva
Fettucini Alfredo
Bebeklere Balık
Bisküvili Toplar
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet