Muzlu Kek

Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane muz
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı süt tozunu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı soda
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muzu çatal kullanarak ezin .
- Daha sonra yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın.
- Daha sonra un, süt tozu, kabartma tozu, soda ve tuzu ekleyin, karışana kadar tekrar çırpın.
- Son olarak muzları ve yemeklik yağı ekleyin, bir spatula kullanarak karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dökün, 170°c’de 30-35 dakika pişirin.
Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





