Fırında Kabak Tatlısı

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • Tahin
  • Ceviz içi
  • İsteğe nazaran fındık

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İri doğranmış kabakları fırın kabına diziyoruz .
  2. Üzerine şekeri kabakların üzerine koyuyoruz.
  3. Şekerin eriyip kabakların suyunu salması için 5 saat dolapda bekletiyoruz.
  4. Daha sonra suyunu salan kabaklarin üzerine ıslatılmış pişirme kağıdı onun üzerine folyo kapatıp 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz .
  5. 10 dakikada üzerindeki pişirme kağıdı ve folyoyu alarak pişiriyoruz.
  6. Soğuyan kabakları servis tabağına alıp tahin ve ceviz içi ile servis yapıyoruz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Tatlı Çörek
Babagannuç Tadında Patlıcan Salatası
Kremalı Salçalı Makarna
Porsiyonluk Alman Pastası
Bezelye Salatası
Çıtır Çıtır Sokak Simidi
Hdabla | © 2025 |