İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg. süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Üstü için:

  • 1 paket çikolata sosu
  • (1 bardak süt ile pişirilerek yapılır)
  • Hindistan cevizi

İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 bardak süt ile 1 paket çikolata sosu pişirilir. Soğutmaya bırakılır.
  2. 1 tencereye 1 kg süt, irmik ve şeker eklenip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  3. Kaynamaya yakın 1 paket vanilya atılır.
  4. Yuvarlak yahut farklı bir kalıba dökülür.Üzeri düzleştirilir.
  5. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.
  6. Soğuyunca dilimlere ayrılır ve üzerine soğuk çikolata sosu dökülür.
  7. Hindistan cevizi ile süslenir.

Hepinize afiyet olsun.

İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuzdan Doğal Arınma Detoxsu
Havuçlu Beyaz Lahana Salatası
Çıtır Gül Böreği
Çikolatalı Güllaç
Çaylı Kek (Dokusu Muhteşem)
Cevizli Üzümlü Çatlak Kurabiye (10 Dakikada Dünyanın En Lezzetli Kurabiyesi)
Hdabla | © 2025 |