Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nutella
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 70 gram dr oetker sütlü, bitter modül çikolata
Üzeri için;
- Kenton çikolata sosu
- Fındık
Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt ve nutellayı ekleyip çırpalım.
- Kakaoyu ekleyip çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ek edip çırpalım.
- Son olarak kesim çikolatamızı da ekleyelim spatula ile karıştıralım.
- Kalıba aldıktan sonra evvelden ısıttığımız fırına verelim ve dereceyi 180 e ayarlayalım.
- 20 dk sonra 150 dereceye düşürelim ve 20 dk daha pişirelim.
- En son kürdan testi yapalım ve fırından çıkaralım.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
- Çikolata sosunu kekin orta kısmına yayalım(sos şişesinin kapağını çıkartarak daha kolay yaparsınız).
- Çikolata sosunun üzerine rondodan geçirdiğimiz fındığı serpiştirelim. Siz fındık yerine hindistan cevizi ya da draje üzere şeyler de tercih edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
