Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Kabartma tozu
  • 2.5 -3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) kıvam alana kadar

Susamlı simit için;

  • Yumurta akı
  • Susam

Çörekotlu simit için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Ben dinlendirmedim.
  2. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım her bezeyi iki elimizde simit biçimini verelim. Farklı hallerde olabilir biz kızlarla farklı denedik.
  3. Susamlı yapacaklarımızı yumurta akına sonra susama batıralım.
  4. Diğerlerinin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece durumda pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun👏🌹

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Pamuk Poğaça
Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude
Fırın Köfte
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Kaşarlı Yumurta Kapama
Mutlaka Denemesi Gereken Rafine Şekersiz Çikolatalı Cheesecake
Hdabla | © 2025 |