Panna Cotta
Panna Cotta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kutu krema
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 4 gram agar agar bitkisel jelatin
Sosu için;
- 200 gram çilek
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Çeyrek çay bardağı su (nişastayı açmak için)
Panna Cotta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos tenceresine krema, süt, vanilya, şeker ve agar agarı ekleyip, kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra kuplara paylaştıralım bir gece dolapta bekletelim.
- Sosu için; çilek, şeker ve nişastayı ekleyip beş dakika pişirelim ve kenara alış soğumaya bırakalım.
- Sos soğuyunca panna cottaların üzerine paylaştıralım dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Panna Cotta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






