Tereyağlı Pirinç Pilavı

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım küp şeker
  • 2/3 damla limon suyu
  • Tuz

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavamıza sıvı yağını ve tereyağını alalım ve erimeye bırakalım ve üstüne tel şehriye ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  2. Kavrulan tel şehriyenin üstüne evvelce yıkadığımız pirinci dökelim ve yeniden 1 dakika kavuralım, onu üstüne küp şekeri ve limonu sıkalım yeniden karıştıralım ve 4 su bardağı suyumuzu ek edelim.
  3. Son olarak tuzumuzu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım, pilavımız kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirelim afiyet olsun 😋😋😋

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Köfte
Meşur Erzurum Un Helvası
Damat Pastası
Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi
Kabak Gülü
Hurma Ezmeli İkramlık
Hdabla | © 2025 |