Portakallı İrmikli Muhallebi (Videolu)
Portakallı İrmikli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı portakal suyu
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı tozşeker
İrmikli muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı kakao (en sona lazım)
Portakallı İrmikli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle portakal suyunu nişasta ve şekerle güzelce çırpın ocağa alıp kaynatın. Kaynayıp, göz göz olunca ocaktan alın.
- Kullanacağınız kaseyi ıslatın.
- İster büyük kalıba ister küçük kaselere portakallı muhallebiyi kaselere hisse edin ve üstü açık kabuk bağlaması için soğumaya bırakın.
- İrmikli muhallebi için; süt, irmik ve şekeri tencerede güzelce çırpıp kaynatın. 2-3 dakika göz göz kaynayınca ocaktan alın.
- İçine tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın.
- Yarısından biraz fazlasını portakallı muhallebi kapılarına paylaştırın.
- Ayırdığınız irmikli muhallebiye kakao ekleyip çırpın ve bu kakaolu karışımı beyaz muhallebi üzerine dökün (bekledikçe yoğunlaşıyor kaşık yardımı ile yaydırın güzelce) üzerine streç sinema ile kapatıp en az 4-5 saatliğine buzdolabına kaldırın.
Servis öncesi:Elinizle kenarlarından aralayıp dayanak verin, tabağa aksi çevirip dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Yaz kış yapabileceğiniz çok hafif ve pratik. Bir tatlı afiyet olsun 😋

Portakallı İrmikli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















