Portakallı İrmikli Muhallebi (Videolu)

Portakallı İrmikli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı portakal suyu
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tozşeker

İrmikli muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao (en sona lazım)

Portakallı İrmikli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle portakal suyunu nişasta ve şekerle güzelce çırpın ocağa alıp kaynatın. Kaynayıp, göz göz olunca ocaktan alın.
  2. Kullanacağınız kaseyi ıslatın.
  3. İster büyük kalıba ister küçük kaselere portakallı muhallebiyi kaselere hisse edin ve üstü açık kabuk bağlaması için soğumaya bırakın.
  4. İrmikli muhallebi için; süt, irmik ve şekeri tencerede güzelce çırpıp kaynatın. 2-3 dakika göz göz kaynayınca ocaktan alın.
  5. İçine tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırın.
  6. Yarısından biraz fazlasını portakallı muhallebi kapılarına paylaştırın.
  7. Ayırdığınız irmikli muhallebiye kakao ekleyip çırpın ve bu kakaolu karışımı beyaz muhallebi üzerine dökün (bekledikçe yoğunlaşıyor kaşık yardımı ile yaydırın güzelce) üzerine streç sinema ile kapatıp en az 4-5 saatliğine buzdolabına kaldırın.

Servis öncesi:Elinizle kenarlarından aralayıp dayanak verin, tabağa aksi çevirip dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Yaz kış yapabileceğiniz çok hafif ve pratik. Bir tatlı afiyet olsun 😋

Portakallı İrmikli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia
Kabak Çiçeği Dolması (Buzluk İçin)
Yumuşak Pide
Fırında Patatesli Sigara Böreği
Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Sebze Yemeği
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |