Vienna Kurabiyesi

Vienna Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 80g pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 250g un
  • 1 tutam tuz
  • 200g bitter yahut sütlü çikolata (isteğe bağlı, süsleme için)

Vienna Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir kaba alın ve pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Yumurta beyazını ekleyin ve karıştırın.
  3. Vanilin, un ve bir tutam tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamuru yıldız uçlu bir sıkma torbasına koyun. Yağlı kağıt serili tepsiye istenilen formlarda sıkın (çubuk, halka yahut s biçiminde olabilir)
  5. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Hafif kızardığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  6. Çikolatayla süsleme (isteğe bağlı) için; çikolatayı benmari metodu eritin. Kurabiyelerin uçlarını erimiş çikolataya batırın ve yağlı kağıdın üzerine koyarak donmasını bekleyin.
  7. Kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Vienna Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Börek
Orijinal Pastane Supanglesi
Samimi Sofraların Aranan Lezzetleri
Tavuk Sulu Pirinç Pilavı
Waffle
İskender
Hdabla | © 2025 |