Ispanaklı Patates Graten

Ispanaklı Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet büyük uzunluk havuç(rendelenecek)
- 300 gram ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 200 ml sıvı krema
- Tuz
- Karabiber
- Muskat rendesi
Üzeri için;
- Kaşar peynir yahut mozorella peyniri
Ispanaklı Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyun ve yuvarlak biçimde ince ince dilimleyin ( sıcak suda hafif haşlayın ).
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağ eritin.
- Havuç ve sarımsak rendesini yanmayacak biçimde kavurun.
- Üzerine unu ekleyin kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Süt ve sıvı kremayı ekleyin.
- Yıkanmış doğranmış ıspanakları ekleyin.
- En son baharatları ekleyin ve 1 adet muskatı rendeleyin.
- Kıvam alana kadar 4-5 dk pişirin.
- Borcama bir sıra haşlanmış patates bir sıra hazırladığınız sosu dökün.
- Tekrar bir sıra haşlanmış patates ve kalan sosu dökün.
- En son üzerine kaşar yahut mozzarella peyniri ekleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:Ben bu tanımı en çok tavuk şinitzel ve antrikot üzere yemeklerin yanına yakıştırıyorum. Görselde tanımın yarısı kullanılarak 4 kişilik yapılmıştır. Tanımı tam yaparsanız 6-8 dilim rahatlıkla büyük borcamda olur.
Ispanaklı Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



