Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası
Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Kıvam alana kadar un
- Avuç içi kadar taze dereotu
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
İçi için;
- Yeteri kadar kare kesilmiş kaşar peyniri
Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel un kabartma tozu ve dereotu hariç bütün materyalleri bir kaba alın karıştırın unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin.
- Yıkayıp doğradığınız dereotunu ekleyip güzelce yoğurun karışsın küçük küçük bezeler alıp kasar ekleyip, yuvarlayın tepsiye dizin. Üzerlerine susam ve yumurta sarısını sürün.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyetle 👋 not pişerken kaşarlar biraz fışkırıyor kenarlardan sorun değil tabi lezzeti 10 numara👏
Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











