Portakallı Köstebek Pasta

Portakallı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Portakal dolgusu için;
- 2 su bardağı portakal suyu (ben hazır meyve suyu kullandım )
- 2 yemek kaşığı nişasta
Eğer portakalı kendiniz sıcaksanız;
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı portakal suyu (hazır meyve suyu kullanırsanız şekere gerek yok)
Kreması için;
- 1 paket hazır pastacı kreması (isterseniz kremasını kendiniz de yapabilirsiniz)
Portakallı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel portakal dolgusunu hazırlıyoruz, bir tencereye portakal suyu ve nişastayı alıp jöle kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, pişen jöleyi kenara alıyoruz.
- Keki için; çırpma kabına yumurta ve şekeri ekleyip beyazlaşana kadar çırpıyoruz, akabinde öbür gereçleri de ekleyip tekrar çırpıyoruz,.
- Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip, kek hamurunu güzelce yayıyoruz, evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırına kekimizi sürüyoruz.
- Pişen kekimizi dinlenmeye bırakıyoruz, o sırada kremasını hazırlıyoruz, ben hazır pastacı kreması kullandım ancak isterseniz kendi pasta kremasını da yapabilirsiniz, soğuyan keki büyük ağızlı yuvarlak bardakla daireler olacak formda ayırıyoruz, porsiyon olan kekleri farklı bir tabağa alıyoruz.
- Kekin kalan kısımlarını parçalayıcı robota koyuyoruz toz haline gelene kadar robotu çalıştırıyoruz.
- Yuvarlak kestiğimiz kekleri isterseniz portakal suyu ile 1-2 yemek kaşığı ıslanabilirsiniz, ben ıslattım.
- Pastacı kremasını sıkma torbasına koyup kekin üstüne ortası boş olacak biçimde sıkıyoruz.
- Boş olan kısmına da portakal dolgudan sıkıyoruz.
- Toz haline gelen kekleri de üstüne güzelce kapatıyoruz. İsterseniz çabucak yemeğe hazır ,isterseniz bir gün dolapta bekletebilirsiniz,. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Portakallı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











