Karamelli Sütlü Tatlı
Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarisi
- 1 su bardağı şeker
Ocağın altını kapatınca eklenecekler;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Vanilya
- 50 gram beyaz çikolata
Krema soğuduktan sonra eklenecekler;
- 1 çay bardağı krema
- Yarım paket kremşanti
Arası için;
- Kedidili bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Karamel için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarisi tencereye alınır yoğunlaşana kadar pişirilir. Ocağı kapatınca vanilya tereyağı ve beyaz çikolata ek edip karıştırın soğumaya bırakın. Orta ara çırpalım kabuk tutmasın.
- Karamel için; şekeri bir tavaya alıp kısık ateşte sallaya sallaya eritelim. Eriyen şekere tereyağı ek edelim. Üzerine krema ekleyelim. Şeker eriyip karamel kıvam alınca altını kapatıp vanilyayı ekleyelim soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremaya, krema ve kremşanti eklenip mikserle çırpılır. Kuplara evvel kremayı ortasına sütle ıslatılmış bisküvileri dizip üzerine tekrar krema ve en son karamel ile tamamlayalım.
- Üzerini beyaz çikolata sos ile süsleyelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






