Karamelli Sütlü Tatlı

Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 su bardağı şeker

Ocağın altını kapatınca eklenecekler;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Vanilya
  • 50 gram beyaz çikolata

Krema soğuduktan sonra eklenecekler;

  • 1 çay bardağı krema
  • Yarım paket kremşanti

Arası için;

  • Kedidili bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Karamel için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarisi tencereye alınır yoğunlaşana kadar pişirilir. Ocağı kapatınca vanilya tereyağı ve beyaz çikolata ek edip karıştırın soğumaya bırakın. Orta ara çırpalım kabuk tutmasın.
  2. Karamel için; şekeri bir tavaya alıp kısık ateşte sallaya sallaya eritelim. Eriyen şekere tereyağı ek edelim. Üzerine krema ekleyelim. Şeker eriyip karamel kıvam alınca altını kapatıp vanilyayı ekleyelim soğumaya bırakalım.
  3. Soğuyan kremaya, krema ve kremşanti eklenip mikserle çırpılır. Kuplara evvel kremayı ortasına sütle ıslatılmış bisküvileri dizip üzerine tekrar krema ve en son karamel ile tamamlayalım.
  4. Üzerini beyaz çikolata sos ile süsleyelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.

Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kek
Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni
Pamuk Poğaça
Omaç
Kayseri Yağlaması
Lotuslu Cookies
Hdabla | © 2024 |