Yumuşak Pankek

Yumuşak Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un

Yumuşak Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurtalarımızı bir kaba kırıyoruz içine şekerimizi koyuyoruz ve yeterlice karıştırıyoruz.
  2. Sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ katıyoruz karıştırıyoruz.
  3. Kabartma tozu, vanilin, unuda ekliyoruz.
  4. Önce tavayı ocağa alıyoruz tavayı ısıtıyoruz sonra çok az yağ katıyoruz ve tavamızın her tarafına gezdiriyoruz.
  5. Pankeklerin yapışmaması için tavanın altını kısıyoruz ve bir kaşık yardımıyla harcımızı döküyoruz daha sonra pankeklerin üstü delik delik olunca aykırı çeviriyoruz.
  6. Ters çevirdikten sonra dikkat edin birinci vakit koyduğumuz uzun sürüyorsa çevirdiğimiz daha süratli pişiyor:)).

Yumuşak Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dili Tramisu
Dondurucuya Cacık
Nefis Ciğer Dürüm
Hazır Yufkayla Sarıyer Böreği Tarifi
Zebra Kek
Guacamole Füme Somonlu Tost
Hdabla | © 2025 |