Yumuşak Pankek
Yumuşak Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
Yumuşak Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtalarımızı bir kaba kırıyoruz içine şekerimizi koyuyoruz ve yeterlice karıştırıyoruz.
- Sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ katıyoruz karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu, vanilin, unuda ekliyoruz.
- Önce tavayı ocağa alıyoruz tavayı ısıtıyoruz sonra çok az yağ katıyoruz ve tavamızın her tarafına gezdiriyoruz.
- Pankeklerin yapışmaması için tavanın altını kısıyoruz ve bir kaşık yardımıyla harcımızı döküyoruz daha sonra pankeklerin üstü delik delik olunca aykırı çeviriyoruz.
- Ters çevirdikten sonra dikkat edin birinci vakit koyduğumuz uzun sürüyorsa çevirdiğimiz daha süratli pişiyor:)).
Yumuşak Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







