Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi (Videolu)

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kadar pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçlerle yumuşak bir hamur yoğuralım. Unu denetimli ekleyin hamurunuz sert olmasın katiyetle. Hamuru 3’e bölerek elimizle yuvarlayarak uzun bir form verelim.
  2. Üzerini elimizle düzelterek kare modüller keselim. Pekmez ve suyu karıştıralım. Kurabiye hamurlarını birinci olarak pekmezli suya akabinde kavrulmuş susama bulayarak fırın kabına sıralayalım.
  3. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20-25 dk kadar pişirelim. Denetimli pişirin, pişme mühleti fırından fırına değişebilir.
  4. Fırından çıkarınca soğuması için bekleyin zira dağılabilir, akabinde servis tabağına alarak servis edebilirsiniz🤗 afiyet olsun 🤗

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Faslı Kuzu Sırtı Ve Kuskus Salatası
Fırında Makarna Börek
Tatlı Kabak Pancake (Pcos Dostu – Şekersiz Ve Sağlıklı)
Ispanaklı Havuçlu Meze
Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek
Bonibonlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |