Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi (Videolu)

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağından biraz fazla un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kadar pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçlerle yumuşak bir hamur yoğuralım. Unu denetimli ekleyin hamurunuz sert olmasın katiyetle. Hamuru 3’e bölerek elimizle yuvarlayarak uzun bir form verelim.
- Üzerini elimizle düzelterek kare modüller keselim. Pekmez ve suyu karıştıralım. Kurabiye hamurlarını birinci olarak pekmezli suya akabinde kavrulmuş susama bulayarak fırın kabına sıralayalım.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20-25 dk kadar pişirelim. Denetimli pişirin, pişme mühleti fırından fırına değişebilir.
- Fırından çıkarınca soğuması için bekleyin zira dağılabilir, akabinde servis tabağına alarak servis edebilirsiniz🤗 afiyet olsun 🤗

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





