Çilekli Rulo Pasta

Çilekli Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıcak su
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- Çilek
Çilekli Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve su ekleyelim, mikserle düşük ayarda çırpalım daha sonra kuru gereçleri eleyerek ekleyelim ve spatula yardımıyla karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye boşaltalım (30*40 cm) 175 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Krema gereçlerini tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Kekin birinci sıcaklığı çıktığında yağlı kağıt üzerine aykırı çevirelim, pişirdiğimiz kağıdı çıkaralım. Öteki yağlı kağıtla rulo yapalım. Bu biçimde 10 dakika bekletelim sonra rulo keki dikkatlice açıp kremayı sürelim.
- Üzerine çilek ekleyelim yağlı kağıtla tekrar rulo saralım yağlı kağıdın uç kısmını alta getirelim ki biçimi bozulmasın bu hâliyle 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
- Dinlenen kekin yağlı kağıdını çıkarıp krem santisini sürelim ve dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.
Çilekli Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






